Potrivit unei declarații făcute de Nicușor Dan la RFI, acordarea unui spor de pericol pentru un șofer din Primăria Capitalei este un lucru nerezonabil. Primarul ales al Bucureștiului promite că va verifica dacă aceste sporuri sunt acordat conform legii.
Nicușor Dan a spus pentru RFI cum va încerca să schimbe situația sporurilor din Primăria Capitalei: „Tot ce pot să fac și promit că fac este să verific că aceste sporuri sunt acordate cu respectul legii și dacă cumva ele nu sunt acordate cu respectul legii, nu o să mai fie acordate”.
„Sporul de pericol pentru un șofer mi se pare nerezonabil. Încă nu am datele cu privire la amplasarea vreunei antene în interiorul Primăriei, dar chiar dacă ar exista o antenă în interiorul Primăriei și ar exista niște norme care să impună acordarea unor sporuri pentru oamenii care stau în instituție, acest spor nu se aplică șoferului care circulă prin oraș, care trăiește în oraș, cum trăim fiecare dintre noi”, a mai declarat Nicușor Dan.
Pe 30 septembrie, Primăria Muncipiului Bucureşti publica salariile de bază şi sporurile pentru condiţii vătămătoare pe care le primesc angajații. Potrivit datelor făcute publice pe site-ul PMB, toţi angajaţii primeau sporuri pentru condiţii vătămătoare, cu excepția primarului și viceprimarului.
Înainte de anul 2003, o perioadă care a însemnat profesionalizarea funcționarului de stat, prin adoptarea de către Parlament a legii privind statutul funcționarului public, diverse guvernări acordau stimulente pentru a veni în ajutorul bugetarilor care erau renumerați cu sume scăzute, în raport cu mediul privat. Astăzi, situația s-a schimbat și multe dintre joburile de la stat, nu doar concurează cu cele de la privat, dar le și întrec.
Stimulentele s-au transformat în diferite sporuri care la vremea Guvernării Boc au dispărut din aparatul de stat. Astăzi Primăria Generală a Capitalei este un moștenitor de drept al acestei gândiri al stimulentelor. Aproape toți angajații au sporuri pentru condiții vătămătoare, cu excepția primarului și viceprimarului.